Over mij

Mijn naam is Veerle Depickere en zoals de naam doet vermoeden ben ik van Vlaamse origine. Mijn artsenstudie heb ik aan de KU Leuven voltooid in 1995 en ik werk sinds 2000 in Nederland als jeugdarts.

Gezondheid en preventie, daar ben ik dagelijks mee bezig. Er is volop belangstelling voor de lichamelijke kant van gezondheid, in de vorm van gezonde voeding, voldoende beweging en nachtrust. Het mentale en emotionele aspect van gezondheid verdient minstens zo veel aandacht.

Zelf ben ik van nature een piekeraar (what’s in a name?) en ik heb in het verleden heel goed ervaren waar dat piekeren toe kan leiden. Ik heb periodes gekend waar ik me uitgeput en opgebrand voelde. Zo is mindfulness op mijn pad gekomen. Wat er gebeurt in je leven heb je niet altijd in de hand, wat je er vervolgens mee doet wel. Mindfulness was voor mij hierin helpend. Uiteindelijk moet je het zelf doen en de kracht binnen jezelf vinden. Het beeld van de paalhoofden aan de Zeeuwse kust is een beeld dat voor mij heel betekenisvol is. Soms is de zee rustig en soms is er storm, maar de paalhoofden staan er en blijven er staan, wat er ook omheen gebeurt. Staan als een paalhoofd in alle drukte van het leven, dat is wat mindfulness mij heeft gebracht. 

Als mens en arts wilde ik me verder ontwikkelen en mezelf verrijken. Dit heeft me doen besluiten om de postacademische opleiding tot mindfulnesstrainer te volgen aan het Radboudumc Centrum voor Mindfulness. Tijdens deze opleiding leerde ik mindfulness kennen in al zijn aspecten (de boeddhistische oorsprong, het wetenschappelijk onderzoek, de toepassingsgebieden). 

Deze kennis en ervaring wil ik graag met anderen delen. Als trainer begeleid ik met veel plezier trainingen voor particulieren en voor organisaties. Hierbij liggen het onderwijs en de zorg mij nauw aan het hart.